Inwendige revalidatie


Cardiale revalidatie

Na het doormaken van een cardiale gebeurtenis (CABG, Pacemaker, Hartstilstand,…) is het belangrijk om het lichaam opnieuw in beweging te krijgen. Bij Kine-Osteo Roux kan je dan ook terecht voor cardiale revalidatie, met als streefdoel zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven.


Longrevalidatie

De longen zijn van levensbelang om te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Ons bloed heeft immers zuurstof nodig voor het hele lichaam. Bij een storing in de longen, obstructief of restrictief, kan dit problemen opleveren in het zuurstofhuishouden van ons lichaam. Dit kan gebeuren bij verschillende pathologieën zoals COPD, astma,… Bij longrevalidatie streven we naar een beter zuurstofhuishouden. Met andere woorden: we de spieren leren omgaan met de zuurstof die er is.

De therapie bestaat uit:

– Conditieopbouw: loopband, fietsen, armergometer.
Samen met de kinesist werken we stapsgewijs aan de progressie.

– Kracht: oefeningen, leg press,…
De kracht van de benen mindert aanzienlijk na langdurige inactiviteit. Door middel van krachtoefeningen zal de spiermassa opnieuw toenemen.

– Ademhaling
Ademhalingsproblemen na een operatie of cardiale problemen zijn niet uitgesloten.
Door middel van ademhalingsoefeningen streven we naar een adequate in- en uitademhaling.

Is het lichaam weer in harmonie en heb je een basis aan conditie en kracht, maar wil je meer? Dan verwijst Kine-Osteo Roux jou graag door naar naaste partner Balance to Move.


Oncologie

Tijdens een oncologische behandeling wordt er veel van het menselijke lichaam gevraagd. Naast het verwijderen en bestrijden van het oncologische weefsel wordt ook de rest van het lichaam op de proef gesteld. Tijdens of na deze behandeling kan kinesitherapie erg nuttig zijn voor de patiënt.

Bij ons kan je terecht voor een aangepaste, persoonlijke en uitdagende revalidatie. Hierbij focussen op de noden van het lichaam. Vaak gaat dit over het opbouwen van spierkracht, uithouding en evenwicht. Dit doen we aan de hand van gangrevalidatie, balanstraining, specifieke krachtsoefeningen en cardiale training op maat van de patiënt. Zo oefenen we samen om het lichaam terug op het niveau van vooraf te brengen.

Verder gaan we ook in op specifieke klachten van de patiënten, zoals bijvoorbeeld het losmaken van littekenweefsel, massage, mobilisatie van aanliggende gewrichten en manuele therapie. Revalidatie is nuttig om het lichaam klaar te stomen om het leven terug te hernemen en het herwinnen van vroegere vaardigheden na de oncologische behandeling. Maar revalidatie is ook essentieel tijdens de oncologische behandeling om klachten te verminderen en het verlies van de mogelijkheden van het lichaam tijdens de behandeling te beperken.


Diabetes/obesitas

Veel mensen hebben een zittend leven en kunnen zichzelf vaak moeilijk motiveren om meer en gezonder te bewegen. Daarom kan een oefenprogramma opgestart worden na bariartische ingreep of puur conservatief om aan uw gewicht te werken en zo een gezonde levensstijl op te starten.

Er zal gestart wordt aan een lage intensiteit om letsels te vermijden. Nadien wordt een gradueel opgebouwd programma verder afgewerkt. Tijdens de training komen zowel conditietraining als krachttraining aan bod via toesteltraining. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw medische voorgeschiedenis.
Naast de training in de praktijk zal ook de thuissituatie worden

Oefentherapie heeft verschillende voordelen :

  • het risico op hart- en vaatziekten drastisch doet dalen
  • uw streefgewicht beter helpt te behouden
  • u meer zelfvertrouwen geeft
  • u meer levenskwaliteit bezorgt wanneer de mogelijkheden om fysiek actief te zijn toenemen

Wil je meer informatie over inwendige revalidatie?

Contacteer ons via 012/74.11.42 of info@kineroux.be


Begeleiding & vitaliteit


Is het lichaam helemaal in balans, dan wordt er achtereenvolgens op mobiliteit, kracht en core stability gewerkt om zo het lichaam steeds sterker en vitaler te maken. De focus verhuist op dat moment van revalidatie naar rehabilitatie en functional training. Niet alleen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen weer pijn- en klachtenvrij opgepikt worden, ook sporten en bewegen in het algemeen treden automatisch op het voorplan. Meer info


Contacteer ons

Kine-Osteo Roux

Adres: Kogelstraat 2, 3840 Borgoon
Tel: 0032 12 74 11 42
GSM: 0032 496 06 78 95
E-mail: info@kineroux.be


Volg onsCopyright Kine-Osteo Roux | Disclaimer | Cookies | Privacy | Website by Muskedeer