Inwendige revalidatie


Cardiale revalidatie

Na het doormaken van een cardiale gebeurtenis (CABG, Pacemaker, Hartstilstand,…) is het belangrijk om het lichaam opnieuw in beweging te krijgen. Bij Kine-Osteo Roux kan je dan ook terecht voor cardiale revalidatie, met als streefdoel zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven.


Longrevalidatie

De longen zijn van levensbelang om te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Ons bloed heeft immers zuurstof nodig voor het hele lichaam. Bij een storing in de longen, obstructief of restrictief, kan dit problemen opleveren in het zuurstofhuishouden van ons lichaam. Dit kan gebeuren bij verschillende pathologieën zoals COPD, astma,… Bij longrevalidatie streven we naar een beter zuurstofhuishouden. Met andere woorden: we de spieren leren omgaan met de zuurstof die er is.

De therapie bestaat uit:

– Conditieopbouw: loopband, fietsen, armergometer.
Samen met de kinesist werken we stapsgewijs aan de progressie.

– Kracht: oefeningen, leg press,…
De kracht van de benen mindert aanzienlijk na langdurige inactiviteit. Door middel van krachtoefeningen zal de spiermassa opnieuw toenemen.

– Ademhaling
Ademhalingsproblemen na een operatie of cardiale problemen zijn niet uitgesloten.
Door middel van ademhalingsoefeningen streven we naar een adequate in- en uitademhaling.

Is het lichaam weer in harmonie en heb je een basis aan conditie en kracht, maar wil je meer? Dan verwijst Kine-Osteo Roux jou graag door naar naaste partner Balance to Move


Begeleiding & vitaliteit


Is het lichaam helemaal in balans, dan wordt er achtereenvolgens op mobiliteit, kracht en core stability gewerkt om zo het lichaam steeds sterker en vitaler te maken. De focus verhuist op dat moment van revalidatie naar rehabilitatie en functional training. Niet alleen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen weer pijn- en klachtenvrij opgepikt worden, ook sporten en bewegen in het algemeen treden automatisch op het voorplan. Meer info


Contacteer ons

Kine-Osteo Roux

Adres: Kogelstraat 2, 3840 Borgoon
Tel: 0032 12 74 11 42
GSM: 0032 496 06 78 95
E-mail: info@kineroux.be


Volg onsCopyright Kine-Osteo Roux | Disclaimer | Cookies | Privacy | Website by Muskedeer